SER DOMOWY SMAŻONY produkowany jest z sera twarogowego chudego i ćwierćtłustego (pochodzącego z mleka naturalnego krowiego), poddanego działaniu kwaśnego węglanu sodu, pasteryzowany, z dodatkiem soli kuchennej i dodatków smakowych (kminku,czosnku).

Do produkcji sera domowego smażonego nie używa sie żadnych konserwantow!

Produkt ma dobre walory dietetyczne, gdyż zawiera łatwo przyswajane białka, znaczące ilości wapnia przy niskiej zawartości tłuszczu - około 6% w suchej masie, co w przeliczeniu na jego udział w całkowitej masie produktu gotowego oznacza, że tłuszcz stanowi tylko około 2% masy sera, a wiec, ile go zawiera najpopularniejsze mleko "dwuprocentowe".

SER DOMOWY SMAŻONY produkowany według starej receptury, z uwzględnieniem bardziej pracochłonnego procesu gliwienia, wyróżnia się - spośród innych produktów - lepszym smakiem i dłuższym naturalnym okresem przydatności do spożycia. Dodatek odpowiednio skomponowanych przypraw smakowych oraz zachowanie specyficznych parametrów temperaturowych w procesie produkcji nadaje serowi niepowtarzalny smak, wygląd i jakość.

SER DOMOWY SMAŻONY produkowany przez firmę FAN-AGRI nawiązuje do dobrych i sprawdzonych, XIX-wiecznych śląskich tradycji kulinarnych i kultywuje to dziedzictwo uzupełniwszy stare sposoby produkcji spółczesnumi rozwiązaniami technicznymi i technologicznymi w warunkach spełniających dzisiejsze wymogi higieniczne.