O nas
Historia z pokolenia na pokolenie
Nasza firma powstała już w 1997 r. jako spółka cywilna. Od 2000 r. zajmujemy się przetwórstwem rolno-spożywczym, o specjalizacji: produkcja sera smażonego, domowego o różnych smakach. Pomysł na ich produkcję zapoczątkował jeden z założycieli firmy Piotr Anderwald chcąc zachować smaki z dzieciństwa. Jeździliśmy po wielu wystawach regionalnych, jak i krajowych. Zdobyliśmy wiele nagród w tym „Perła 2010” w Poznaniu na krajowym konkursie Nasze Kulinarne Dziedzictwo Smaki Regionów. W 2012 r. firmę przejęła córka, Joanna Leszczyk i prowadzi ją do dziś. Dzięki jej pomysłowości od 2021 r. nasza oferta stale się powiększa o wiele ciekawych produktów. Co roku jeździ również na szkolenia, by powiększać swoją wiedzę. W 2022 r. przenieśliśmy swoją siedzibę w nowe miejsce, by mieć lepsze możliwości rozwoju i dalej dostarczania wam naszych pysznych produktów niezmiennych od 2000 r. (ser smażony).